Bastian Larsen

Undervisning & Foredrag

15 års erfaring med undervisning & foredrag

Jeg har undervist i flere år for en lang række forskellige grupper. Lige fra seniorer, seksualundervisning i skolen, som jo mangler på programmet, på et niveau hvor eleverne må strejke for at få det. Så eleverne idag desværre primært får deres viden fra porno og andre steder på nettet.

Jeg har desuden taget en videreuddannelse indenfor didaktik og underviser kommende sexologer, parterapeuter og personale, der arbejder med unge med diagnoser, omkring grænser, samtykke, kønsidentitet og forståelse og hvordan man navigerer i den seksualitet, der gør det lidt svært at være i kroppen. 

Jeg underviser også regelmæssigt andre faggrupper lige fra sygeplejersker, psykolger, læger, jordmødre, lærer pædagogisk personale og præster.

Nogle af de emner jeg underviser i at arbejde med dækker:

Man skulle måske ikke tro det, men seksualitet er desværre blevet mere tabu at snakke om på nogle områder end tidligere, og det kan gøre det ekstra vanskeligt at navigere i som skolelærer, sygeplejerske eller generelt personale, der arbejder med folks sundhed og velvære.

Vi har i Danmark implementeret seksuel helse som en del af sundhedssektorens servicelovgivning, og derfor er det vigtigt og relevant at kunne håndtere og bare tale om seksualitet lige fra skolen til hospitalet og hjem igen.

  • Seksuelle minoriteter og subkulturer

  • Kønsidentitet

  • Den terapeutiske proces og det terapeutiske rum

  • Seksuel historik og kønsrollehistorie

  • Jalousi & utroskab

  • Maskulin og feminin seksualitet

  • Singleliv og online dating

  • Nonverbal kommunikation og kropssprog

  • Det åbne forhold og Polyamori

  • Kærlighedscoaching – få det kærlighedsliv du har brug for

Book mig til undervisning eller foredrag

Jeg underviser og holder foredrag regelmæssigt, så måske du synes nogle af mine temaer er relevante for dig og din gruppe og ellers kan vi sagtens tage en uforpligtende snak og tilpasse temaet mere specifikt til din målgruppe.

Udfyld kontaktformularen her, så kontakter jeg dig til en uforpligtende snak……

Spændende beretninger fra den virkelige verden.

Med en lang og grundig erfaring fra stort set alle områder indenfor kærlighedslivet lige fra netdating og kærlighedssproget til swingerverdenen og det åbne forhold, har jeg en masse spændende historier at fortælle og bruger min kommunikationsbaggrund til at gøre det både oplysende og underholdende.

Ikke mindst når det er krydret med mange af mine personlige erfaringer som journalistisk rejsende i det åbne kærlighedslandskab og i den seksuelle underverden.

Lige for tiden holder jeg foredrag rundt omkring på landets universiteter og andre institutioner omkring den danske dating kultur, der kan være svær at gennemskue for udenlandske studerende og andre expats.

Det kommer løbende opslag her om nye foredrag.

Og på foredragssitet Indiga: https://indiga.dk/foredragsholder/bastian-larsen/

Her er nogle af mine yndlingstemaer:

HAR DU DET KÆRLIGHEDSLIV DU GERNE VIL HAVE?

Er spørgsmålet som de fleste mennesker lever et helt liv uden at stille sig selv.

Vi lever i Danmark i 2022 med større frihed end nogensinde før, når det handler om at vælge vores kærlighedsliv. Vi er ikke begrænsede af økonomi, religion eller kultur, og alligevel vælger de fleste helt uden at reflektere over det, samme parforholdsrammer som vores oldeforældre.

Med en skilsmisse procent på 50, halvanden million singler og status som verdens mest utro nation, er der noget, der ikke fungerer i det danske kærlighedsliv.

Vores parforhold og kærlighedsliv burde være det sted, hvor vi henter masser af positiv energi, men i stedet bliver det tit et sted, der skaber frustration og suger energien ud af os.

Hvordan undgår vi at blive en del af statistikken? Hvordan gør vi vores partner til vores medspiller i stedet for vores modstander? Hvordan lærer vi at skrue på de rammer, vi synes kvæler os, selvom det er os selv, der har valgt dem? Og hvordan lærer vi helt grundlæggende at få det kærlighedsliv, vi har brug for, for at kunne blive et helstøbt og lykkeligt menneske. Kom og hør om de mange muligheder og find ud af, hvad du har brug for.

NETDATING OG LIVE FLIRT – HVORDAN FINDER DU EN KÆRESTE?

At flirte er en kunstart, vi har glemt, og det handler ikke kun om at score. Det er bevist, at evnen til at flirte giver masser af positiv energi i sig selv, skærper alle dine sociale færdigheder og giver dig større livskvalitet.

Med næsten en million onlinedatere har den digitale tidsalder fundamentalt ændret kærlighedslandskabet i Danmark. Det er et helt nyt sprog, der skal læres, som de fleste har utroligt svært ved at forstå. Efter mere end 700 netdates, hvor jeg har begået stort set alle de fejl, der findes, deler jeg ud af min erfaring i hvordan du navigerer på den elektroniske kærlighedsscene. Om du søger dit livs kærlighed eller bare en legekammerat, så er de mange muligheder kun et klik væk.

De moderne kønsroller har gjort det utroligt svært for mænd og kvinder i Danmark at finde hinanden. Kvinder vil gerne have, at mændene tager initiativet, men de skal gøre det på en bestemt måde. Mænd er opdraget til, at de helst ikke må tage initiativet for meget, fordi det risikerer at virke for dominerende og maskulint. Med en række forholdsvis enkle principper, lærer jeg dig som kvinde, både at tage imod mænds initiativ og i øvrigt styre, hvem du gerne vil have opmærksomhed fra i rummet. Som mand er der også en række enkle øvelser, der sørger for at hjælpe dig forbi de mure af forventninger og forbehold, som de fleste kvinder ikke engang selv ved, at de lever bag.

BALANCEREN MELLEM KARRIERE OG KÆRLIGHED – DET ER IKKE EN KONKURRENCE

Vi lever i et internationalt videns samfund, hvor mange finder en stor del af deres identitet og trivsel ved at gå på arbejde. Vi vil gerne udfordres, udvikle os og have spænende opgaver hvor vi kan mærke, at vi bruger os selv og vores kompetencer. For rigtigt mange overskrider arbejdet nu også arbejdspladsens fysiske og tidsmæssige rammer. Vi har telefon og mail med os hele tiden, og de færreste arbejder fast 8-16. Vi flekser, arbejder på projekter, svarer lige en mail kl. 22. om aftenen fordi det er vigtigt osv.

Sammenlignet med den dynamik, udfordring og (forhåbentligt) anerkendelse vi finder på vores arbejdsplads kan vores kærlighedsliv komme til at føles som en tids og energimæssig konkurrent. Vi kommer trætte hjem fra arbejde, har ikke altid lyst eller overskud til at forholde os til hjemmets praktiske gøremål, og når man er en familie med børn, fyldes den rest af vores overskud der er tilbage gerne på dem, inden de lægges. Parforholdet og familielivet kan komme til at føles kedeligt, tungt eller endnu værre som en klods om benet, der holder os tilbage.

I stedet for at gøre din partner til en modstander, så kan du gøre ham/hende til en medspiller – et sted du henter masser af positiv energi og støtte til det der er svært. I stedet for at tænke på det som en belastning kan parforholdet være der, man går hen efter inspiration og støtte. Det kræver, at du investerer noget af den energi, du går til dit arbejde med i dit parforhold. Med nogle ret enkle øvelser, lærer du at se, hvad din partners og dit eget kærlighedssprog er, og hvordan du får skabt en balance mellem dit travle hverdagsliv og din kærlighedsliv.

SEKSUALITETEN – EN UUDTØMMELIG KILDE AF POSITIV ENERGI

Sexdriften er, næstefter overlevelsesdriften, den stærkeste vi har. Det er et af de områder i parforholdet, hvor vi kan mødes og bekræfte vores tilhørsforhold til hinanden uden ord. Det er desværre også et af de områder, der hurtigst dør ud, når vi etablerer os i faste parforhold. Tryghed og rutiner er utroligt dræbende for sexlysten. Men sådan behøver det ikke være.

Vi dyrker fitness og tager videreuddannelser som aldrig før, mens vores kærligheds og sexliv bliver typisk slet ikke prioriteret. Alle undersøgelser viser, at sex og kærlighed er langt vigtigere for vores livskvalitet end arbejde og status. Det er ikke så svært at holde gang i sit sexliv, men det kræver lidt bevidst arbejde. Der er masser af inspiration at hente og øvelser, man kan lave med sin partner, der holder intimiteten og intensiteten i gang i parforholdet. De seksuelle rammer, kan også skrues på, så ingen føler sig fanget. Seksualiteten er et område, hvor de fleste af os aldrig når længere end til døren. Men hvis man tør tage sin partner i hånden og træde indenfor, er der en hel verden af eventyr. Kom og hør, hvordan du gør din seksualitet levende og til en uendelig kilde af positiv energi for dig og dit parforhold.

DANISH DATING CULTURE:

Whats the difference?

Dating in Denmark (as well as in other modern Western societies) can be very tricky.

Not only to people from abroad seeking a partner in Denmark, but also to the Danes themselves. A whole new concept of flirting, meeting, courting and eroticising compared to our parents’ and grandparents’ generations has taken form over the past couple of decades and left many people confused.

Should an approach be direct and subtle? Are there any courtesy phrases you learn by heart when addressing Danish women and they tougher than the rest, as rumour has it? Can Danish men be gentlemen or do they expect you to make the first move? Will they want sex on the first date?

Why is it that alcohol seems to be such a big joker in the social dynamics of the modern dating culture especially in Denmark?

These are some of the themes, that we will cover in our talk about being an expat trying to get your lovelife working in Denmark:)

KVINDENS SEKSUALITET

Hvorfor kvinder stadig i dag er deres eget sexpoliti.

Begrebet som “slutshaming” “Billig” er stadig i brug, selvom det er begreber, der stammer fra en tid, hvor kvindens eneste værdi var hendes køn. Den eneste forskel er at idag er det kvinderne selv, der fordømmer andre kvinder, når de har for aktiv en seksualitet.

Den store blinde vinkel idag er nok at vi desværre stadig sidder fast i nogle traditionelle kønsroller, når det kommer til parforhold og seksualitet. Vi kalder det romantik, men i praksis betyder det, at sex stadig er noget manden skal komme og gøre ved kvinden, og kærlighed er noget, der kommer fra et sted udenfor kvinden.

Skyhøje forventninger kombineret med en passiv og reaktiv holdning, skaber desværre utroligt mange skuffede kvinder.

Men hvorfor skal det være sådan?

Vejen tilbage til den positive kvindelige seksualitet går ikke gennem samfundet eller mændene, men gennem kvinderne selv. Vi taler om at slippe skylden og skammen og komme ud af hovedet og ned i kroppen. Det kan sagtens lade sig gøre, hvis man virkelig vil.

POLTERABEND

For nyligt blev jeg spurgt om jeg ville komme ud til en polterabend, og selvom jeg ikke havde prøvet det før, så gav det udmærket mening. For lige nøjagtigt der starter vi op på et kærlighedsforløb som er fyldt med både glæde og fælder. Så er I mænd eller kvinder, der gerne vil have nogle gode råd til, hvordan man holder gløden i live i parforholdet, selv efter mange år i samme skabelon, giv lyd, og så rykker jeg ud. Der er også mange ting, man kan gøre i starten af sit forhold for at undgå, at nå derhen og samtidigt er der masser af fortællinger fra alternative kærlighedsmiljøer og subkulturer, hvor folk gør tingene på en helt anden måde, og det kan være sundt til at sætte sit kærlighedsliv i perspektiv.

Ring og få en uforpligtende snak om hvordan vi kan løse dit problem​

Tag kontakt og lad mig hjælpe dig - underoverskrift

Hvis du oplever at mine emner ligger lidt udenfor dit behov, så kan vi sagtens tilpasse et tema til dit behov.